Nincs sok ideje azoknak a vállalkozásoknak, amelyek pályáznának a „Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása” című felhívásra, mivel 2017. október 14-én éjféltől átmenetileg szünetel a beadás. Használd ki a maradék pár napot, és ismerd meg a legfontosabb tudnivalókat!

A digitalizációt elősegítő felhívás szüneteltetésére azért volt szükség, mert a tervezettnél nagyobb számú támogatási kérelem érkezett be, és a forrásigény meghaladja a rendelkezésre álló keretösszeget.

Ezt kell tudnod a felhívásról

felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása című pályázaton a kkv-k 17,5 és 175 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra, valamint 20 és 300 millió forint közötti kedvező kamatozású hitelre pályázhatnak. A vissza nem térítendő támogatás és a hitel csak együttesen igényelhető.

A pályázat célja olyan felhőszolgáltató központok létrehozásának támogatása, amelyek professzionális informatikai

  • infrastruktúrát (Infrastucture as a Service, IaaS) és/vagy
  • platformokat (Platform as a Service, PaaS) és/vagy
  • alkalmazásokat (Software as a Service, SaaS)

mint szolgáltatást nyújtanak mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Ismerd meg a pályázati feltételeket!

A pályázatra azok az IKT szektorban tevékenykedő vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek:

  • mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek,
  • rendelkeznek legalább két lezárt teljes üzleti évvel
  • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó, lezárt, teljes üzleti évben legalább 5 fő volt,
  • a kevésbé fejlett régiókban székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek,
  • nettó árbevételének legalább 50 százaléka infokommunikációs tevékenységből származott a két lezárt, teljes üzleti év összesített adatait vizsgálva vagy pedig az elmúlt két lezárt, teljes üzleti év közül valamelyikben teljesül, hogy az infokommunikációs tevékenységből származott nettó árbevétel eléri a megvalósítandó projekt összköltségét
  • az infokommunikációs szolgáltatásokból származó árbevétele a legutolsó két lezárt, teljes
  • üzleti év éves beszámolója alapján összesítve meghaladja a 100 millió Ft-ot.

Olyan vállalkozások jelentkezhetnek a felhívásra, amelyek Magyarország területén székhellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető, IKT ágazatban működő gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető, IKT ágazatban működő gazdasági társaságok fióktelepei.

 

Címkék