Elindult az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programjának keretében a „Pénzügyi eszköz” című (EFOP-5.1.1.-17) hitelprogram tervezetének társadalmi egyeztetése. Mit kell tudnod a hitelről? Például azt, hogy ingyenes!

Ez a hitelprogram azokat a kkv-kat célozza meg, amelyek a finanszírozási forrásokhoz nem vagy nem megfelelő mértékében jutnak hozzá, tehát ha eddig lemaradtál a pályázatokról, ez most egy új lehetőség!

Mekkora összegről szól a program?

Az 1,37 milliárd forint keretösszegű programban a tervezet alapján minimum 1 és maximum 4 millió forint hitelre pályázhatnak a cégek.

Kik pályázhatnak?

A kölcsönt, a közvetlenül EFOP-kapcsolódású szektorban tevékenykedő vagy e szolgáltatások minőségjavulásához hozzájáruló mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe a szolgáltatásuk színvonalát növelő fejlesztések céljából.

Milyen szektorok tartoznak az EFOP-hoz?

Az EFOP az egészségügyi, köznevelési, felsőoktatási, szociális, gyermekvédelmi, és társadalmi felzárkózási, ifjúság- és családügyi, gyermekek napközbeni ellátását célzó, továbbá kulturális szolgáltatásokat foglalja magában.

Mire vehetik igénybe a hitelt cégek?

  • Olyan eszköz beszerzésére, ami közvetlenül kapcsolódik egészségügyi vagy foglalkozási rehabilitációs vagy szociális szolgáltatás nyújtásához, valamint rehabilitációs célú eszközök gyártásához, forgalmazásához, bérbe adásához vagy,
  • Humán erőforrás fejlesztés keretében (tovább)képzésre, szakmai képzésre, amely növeli a szolgáltatás hozzáadott értékét, továbbképzésre, tréningre, workshopra, tanácsadásra, coachingra,
  • Konferencián, szakmai kiállításon való részvételre,
  • Megváltozott munkaképességű emberek munkájához kapcsolódó munkaállomások kialakítására

Milyen mértékben támogathatók a fent nevezetett tevékenységek ebből a hitelből?

Az eszközbeszerzés jelentős, 90 százalékos támogatási intenzitással bír, de az előző pontban említett szolgáltatások – mint például a konferenciák szakmai képzések – is 50 százalékos mértékben támogathatók!

Program tervezetének anyagát, itt érhető el.

Címkék