A lakásszövetkezetek és társasházak 10 millió vissza nem térítendő támogatásra adhatják be kérelmüket az idén is útjára induló OTP Bank Társasházi Pályázaton. Ez új lehetőségeket hozhat az ingatlan karbantartással foglalkozó cégek számára.

A pályázat keretein belül a 10 nyertes társasház másfél-, egy-, vagy fél millió forintos támogatásban részesül, amelyből kisebb beruházásokat valósíthatnak meg. Ezek új üzleti lehetőségeket hozhatnak az ingatlan beruházással és karbantartással foglalkozó vállalatok számára.

Három kategóriában indul útjára a pályázat, ami a kivitelező cégek körét is nagymértékben befolyásolja. Az „Ezermester” kategóriában a résztvevők energetikai, informatikai és különböző felújításokhoz kaphatnak forrást, amit napelemek felszerelésére, hőszigetelés korszerűsítésre, lépcsőházak felújítására és ügyvitelt szolgáló szoftverekre és hardverekre fordíthatnak a nyertesek. Így az ezen a területen tevékenykedő kkv-k számára új lehetőséget nyújthat a pályázat. Ezen kívül a személy és vagyonvédelemmel foglalkozó cégeknek is érdemes figyelni, hiszen a „Biztonság” kategória számukra is lehetőséget biztosít a vissza nem térítendő támogatás megszerzésére. Ebben a kategóriában térfigyelő rendszerek kialakítására, liftfelújításra, akadálymentesítésre is lehetőség nyílik. Végül, de nem utolsó sorban azoknak a cégeknek is hasznos követni a pályázatot, akik térfelújítással foglalkoznak, hiszen a „Közösségépítés” kategóriájában a lakóközösséget összehozó terek kialakítására nyílik alkalom.

A 2017. február 15-én elstartolt pályázaton társasházak maguk döntik el, milyen projekteket szeretnének megvalósítani, és ez a kivitelező cégeknek is kedvezhet. Érdemes tehát a következő időszakban az ingatlan beruházással foglalkozó vállalkozásoknak figyelni, hiszen a tavasz új üzleti lehetőségeket hozhat.

Címkék