Hazánk eddigi legnagyobb, szálláshelyfejlesztésre kérhető támogatási konstrukcióját jelentették be júliusban – írja az OTP Hungaro-Projekt. A vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióra szeptembertől lehet benyújtani a támogatási igényeket.

A pályázatból ezek a projektek valósíthatók meg

A 2030-ig tartó futamidő végéig 2000 szálláshely, 30 ezer szoba újul meg és ötezer új munkahely jön létre a Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval, amellyel a vidéki szállodák és panziók minőségi fejlesztése válik elérhetővé.

Milyen régiókat érint a felhívás?

A Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukció a következő 3 területet célozza meg:

  1. Balaton kiemelt fejlesztési térség
  2. Sopron-Fertő fejlesztési térség
  3. Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség fejlesztési térség

Kik pályázhatnak?

A tervezet szerint a támogatásra jelentkezhetnek azok a gazdasági társaságok és vállalkozások, amelyek magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkeznek. Mindezek mellett beadhatják kérelmeiket az egyéni vállalkozók, a költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok, az önkormányzatok, valamint intézményeik, a nonprofit szervezetek (szintén magyarországi telephely és székhely esetében), a szövetkezetek, továbbá az egyházi jogi személyek.

Ezt még tudnod kell

Fontos információ a pályázók számára, hogy a támogatásból a beruházás összértékének átlagosan 50 százaléka finanszírozható – emelték ki az OTP Hungaro-Projekt szakértői.

Címkék