Számos elérhető pályázati lehetőséget tartogat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), sőt az elmúlt hetekben két pályázat is megjelent! A Széchenyi Tőkealap Zrt. blogja összegyűjtötte az aktuális pályázatokat.

Digitalizációt segítő pályázatok

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása” elnevezésű felhívás augusztus 31-én jelent meg, és már csak október 18-ig lehet a 20 és 500 millió forintos támogatási összegekre pályázni. A felhívás olyan vállalkozásoknak szól, amelyek számára elérhető cél és szükséges irány a termelési folyamatok automatizálása. A pályázás feltétele, hogy a vállalkozások a GINOP-1.1.3-16 projekt keretében kerülnek azonosításra és minősítésre az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. révén. A támogatásból az ipari vállalkozások technológiai rendszereik, termelési és irányítási, vezérlési rendszereik megújítása finanszírozható. További részletek itt érhetők el.

De nemcsak ez az egy digitalizációt elősegítő felhívás van, hiszen még elérhető a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseket, valamint felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztését, „az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítását, nemzetközi piacokra való belépését”, valamint „a felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztését és piaci bevezetését” támogató pályázatok is.

Gazellák figyelem!

Még mindig elérhető a korábban már bemutatott Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívás, amelyen a nagy növekedési potenciállal rendelkező cégek 25 és 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A pályázaton elnyert támogatást a cégek többek között technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, valamint infrastrukturális és ingatlan beruházásra, információs technológia-fejlesztésre, technológiai fejlesztést eredményező új eszközökhöz kapcsolódó gyártási licenc, gyártási knowhow beszerzésére is fordíthatják.

További pályázatok

Nem ért véget a sor, mert még a kkv-k K+F tevékenységét támogató „Innovációs voucher”, valamint a többek között iparjogvédelmi oltalom megszerzését finanszírozó „Iparjog” című felhívás is elérhető jelenleg.

Címkék