Összesen 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre támogatást a GINOP keretében – írja a Portfolio.

Ezt kell tudnod a 45 milliárd forintos felhívásról

Kihirdetésre kerültek a “Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című (GINOP-2.1.7-15) felhívás újabb nyertesei. A pályázat 2015. október végén jelent meg 45 milliárd forint keretösszeggel, és egészen 2016 áprilisáig adhatták be kérvényeiket a vállalkozók.

Mi alapján született a döntés?

A nyerteseknél fontos volt, hogy a tudományos kutatásokon keresztül olyan piacképes termékek, szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének növeléséhez. A döntés ezen szakaszában 42 innovatív vállalkozás kapott támogatást ötleteik megvalósításához és piaci bevezetéshez.

59 vállalkozás kapott pozitív választ ezen a pályázaton

A “Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című GINOP-1.2.2-16 kódszámú felhívás tavaly decemberben jelent meg, keretösszege 32 milliárd forint. A pályázatot idén márciusban függesztették fel. A fejlesztési forrásból a cégek eszközöket, gépeket vásárolhatnak, a támogatást megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, vagy információs technológia-fejlesztésre is fordíthatják. A hivatalos pályázati oldalon található statisztikák szerint a kapacitásbővítő pályázatnak összesen 1132 nyertese van, akik 23,5 milliárdos megítélt támogatásnak örülhetnek.

Címkék