Az Eurostat felméréséből megismerhetjük a hazai és nemzetközi, felhőszolgáltatások használatával kapcsolatos szokásokat. Jelenleg még lemaradásban vagyunk, de ez persze fejleszthető! Cikkünkből a jelenlegi helyzet mellett most megismerhetsz egy olyan felhőszolgáltatást is, ami megkönnyítheti a céged mindennapjait.

A Google Drive, a Dropbox és társaik sokak számára ismerősek lehetnek, és céges környezetben is jól használhatók. Elvesztek a dokumentumaid, mert tönkrement a géped? Több kollégádnak is hozzá kell férnie egy ügyféladatbázishoz? Megoldás a felhő!

Itt állunk mi magyarok

A felmérés alapján a hazai cégek alig kilenc százaléka vásárolt valamilyen felhőszolgáltatást, míg uniós átlagban ez eléri a 22 százalékot. A nagyvállatok körében ez az érték 45 százalék, a kkv-knál pedig 21 százalékról beszélhetünk.

Róluk érdemes példát venni

Az EU-tagállamok közül 2016-ban leginkább Finnországban (57 százalékkal), Svédországban (49 százalékkal) és Dániában (42 százalékkal) volt jellemző, hogy a vállalkozások felhőalapú szolgáltatásokat vásároltak.

Őket előztük meg

Csupán öt országot – Bulgáriát, Romániát, Lettországot, Lengyelországot és Görögországot – előztük meg ennek a digitalizáció adta lehetőségnek a kiaknázásában.

Ezért éri meg a felhő

  1. Nemcsak időt, de pénzt spórolhatsz vele
  2. Hatékonyabbá teheted a munkafolyamatokat
  3. Bárhonnan elérhető! Így ha nem vagy az irodában, vagy a számítógép előtt, akkor is könnyen megtekinthetsz/feltölthetsz bármilyen dokumentumot
  4. Csökkentheted a tárhelyedet

A felhőszolgáltatás már a pénzügyekben is elérhető az eBIZ by OTP Business-nek köszönhetően. A szolgáltatás által céged pénzügyeit egyszerűen és gyorsan intézheted, akár mobilról. Sőt, meghívhatod a könyvelődet is, így a folyamatokat is felgyorsíthatod!

Dobd el a kockásfüzetet és élj a digitalizáció adta lehetőségekkel!

Címkék