Egyre érdekesebb startupokkal találkozhatunk évről évre, a Business Insider összegyűjtötte 2016 leginnovatívabb, legizgalmasabb induló vállalkozásait.

Minden cégalapító álma, hogy olyan egyedi dolgot vigyen véghez a piacon, amely innovatív és hosszú távon is versenyképes. A Business Insider összegyűjtötte azt a 27 startupot az elmúlt évből, amely a legizgalmasabbak közé tartozott a tőkebefektetők véleménye alapján, olyanokat, ahol teljesült az álom. Mi ezek közül válogattunk.

Lola – egy új típusú utazási iroda

A Paul English által vezetett cég Lola nevű mobilalkalmazása chatprogramként funkcionál, melynek használatával a turisták és az utazási iroda szakemberei egyszerűen és gyorsan kommunikálhatnak egymással. Így mindenki számára könnyen elérhetővé válik a segítség, ha szállással, étkezéssel vagy utazással kapcsolatos kérdés merülne fel.

Accompany – legyen saját személyzeti főnököd

Ha a meetingek előtti kutatómunka sok időt vesz el, akkor hasznos lehet ez az alkalmazás. Az app ígéretei szerint egy találkozó előtt összefoglalót kaphatsz tárgyalópartneredről, amiből információkat kaphatsz az adott személy szakmai múltjáról, a közösségi médiában megosztott tartalmairól. Az alkalmazás segítségével időd spórolhatsz és közben a hatékonyságot is növelheted.

Gladly – ügyfélkiszolgálás magasabb szinten

Az IT vonalon maradva érdekesnek tűnik a Gladly szoftver, amely magasabb szintre emeli az ügyfélkiszolgálást: segítségével minden ügyfelünk minden telefonhívását, emailjét, Facebook-üzenetét stb. egy helyről érthetjük el. Nagyon hasznos egy olyan korban, amikor az iPhone használata és az online jelenlét a fogyasztók számára a mindennapok része!

Allbirds – járj a felhők felett

A kockázati-befektetők által a „világ legkényelmesebb cipőjének” nevezett Allbirds edzőcipő 2016 márciusában jelent meg a piacon. Az Allbirds merinói gyapjúból készül, amit Milánóban, a divat fővárosában dolgoznak fel. A folyamat végeredményeként a rendkívül kényelmes cipőt viselve bárki úgy érezheti, mintha a felhők felett járna, legalábbis a Businnes Insider szerzői szerint.

 

Címkék