Elérkezett az egyszerűbb és hatékonyabb kkv-hitelezés korszaka, az OTP Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodásának köszönhetően amely jelentős előrelépés az uniós források sikeres lehívásában és a versenyképesség erősítésében is.

Az együttműködés keretében a Garantiqa egyszerűsített eljárásban intézi az OTP 2020 fejlesztési hitelhez kapcsolódó kezességvállalást.

Ezért egyszerű a hiteligénylés

A két szervezet saját fejlesztésben web service szolgáltatást alakított ki az egyszerűbb és hatékonyabb ügyintézéshez. A web service biztonságos on-line, real-time kapcsolatot teremt az informatikai rendszerek között, ezáltal megszűnteti a hitel-, valamint a garanciaigényléssel kapcsolatos duplikált adatrögzítési feladatokat.

Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója a közleményben rámutatott: a web service kapcsolaton keresztül egységnyi idő alatt több garancia kérelmet lehet beadni, ami több hitel kihelyezésére ad lehetőséget.      Az OTP Bank közleményében a Magyar Nemzeti Bank jelentésére hivatkozva kiemelte:

Éves szinten továbbra is 5-10 százalékkal bővülhet a kis- és középvállalati szegmens hitelállománya. A hitelfelvételhez és a garanciaigényléshez kapcsolódó adminisztrációs költségek és feladatok csökkentésével azonban tovább lehetne fokozni a fejlesztési hitelek kihelyezését.

A 2014-2020 közti uniós költségvetési ciklusban csaknem 9000 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a magyar vállalkozások, így a sikeres forrásfelhasználás érdekében a vállalati hitelezés hatékonyabbá tétele a pénzintézeteknek is fontos feladat – írja közleményében az OTP Bank.

Forrás: MTI

Címkék