Pályázati eredmények dömpingjét hozza a nyár az agrárszektorban – írja az otpagrar.hu. A Magyar Államkincstár eddig 2017-ben 115,6 milliárd forintot utalt át a győzteseknek, emellett elkészült az ütemterv is a Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott pályázati kérelmek elbírálásához.

A Vidékfejlesztési Program összes (68 darab) pályázata megjelent 2017. március 31-ig; a már megnyílt 46 darab kiírásra közel 30 ezer kérelem érkezett be.

Ennyit kaptak egyes programok

Idén május 22-ig zöldítésre 119 ezer ügyfélnek mintegy 40 milliárdot, a SAPS alaptámogatásra pedig több mint 10 ezer gazdálkodónak 10 milliárd forintot fizetett eddig ki a Magyar Államkincstár. Június végéig előreláthatólag minden jogosult megkapja a még fennmaradó összeget.

A belpiaci intézkedésekre idén 5,5 milliárd forintot, nemzeti intézkedésekre 20,7 milliárd forintot utalt az illetékes szervezet. Baromfi, sertés valamint tenyészkoca állatjóléti programokra 8,5 milliárd forint került utalásra.

Az agrarszektor.hu összegyűjtötte a pályázatok elbírálásainak időpontjait. A táblázatból megtudhatjuk, mikorra várhatják az érintettek az egyes kiírásokhoz kapcsolódó válaszokat.

Nemzeti és uniós támogatásokra június 4-ig összesen 20 milliárd forint, majd ezt követően június 30-ig 64 milliárd forint kifizetése várható.

Címkék