Eddig közel 19 ezer pályázat érkezett az uniós operatív programok legnépszerűbb felhívásaira.

Jelentős túljelentkezés figyelhető meg az uniós pályázatoknál! A Vidékfejlesztési Programon kívüli 9 operatív program 3-3 legnépszerűbb felhívására eddig összesen 2446 milliárd forint értékben érkezett be kérelem, ami 18,5 ezer projekt megvalósítását jelenti.

Ez azért számít kiemelkedőnek, mert a rendelkezésre álló forráskeret összesen 1520 milliárd forint, a támogatott projektek száma pedig az előzetes számítások szerint 5 579 darab lesz és ebből 4 275 beruházásra már a szerződést is megkötötték.

Az eddig megítélt támogatások mértéke megközelíti az 1100 milliárd forintot, amelyből 806 milliárd forintra a szerződést is megkötötték, és ebből már 367 milliárd forintot meg is kaptak az érintettek.

Ezek a pályázatok viszik a prímet

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül a három legnépszerűbb kiírására eddig 9 200 pályázat érkezett be, legtöbben a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásai elnevezésű felhívásra adták be kérelmüket.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés elnevezésű kiírás került. Ennek a pályázatnak az esetében a 45 milliárd forintos keretösszegre eddig 170 milliárd forintnyi kérelem érkezett.

A gazdaságfejlesztést célzó támogatásokat érintő felhívások között a harmadik legnépszerűbb pályázat jelenleg a gyakornoki programok finanszírozásának, valamint a gyakornokok foglalkoztatásának segítését szolgálja.

A java még csak most jön!

Június elsejével újabb pályázatok nyílnak meg. A nyár első hónapja közel 24 milliárd forintnyi, munkahelyi képzésekre fordítható támogatást hoz mind a nagyvállalatok, mind a kkv-k részére.

Címkék