Több ezer magyarországi cég juthat mintegy 200 milliárd forintnyi uniós pénzhez augusztus végén, szeptember elején, amikor is kiderül kik a nyertesei két slágerpályázatnak– írja a vg.hu.

Jelentős mértékű támogatást hoz az ősz a kkv-k és az agráriumban érdekelt szervezetek számára – legalábbis ez derül ki a Magyar Fejlesztési Iroda Zrt vezérigazgatójának nyilatkozatából.

Célegyenesben a kkv-kat célzó pályázat

A 200 milliárd forint nagyjából egynegyede, 48 milliárd forint Mikro-, kis- és középvállalkozások termelésikapacitás-bővítése című (Ginop 1.2.1-16) felhívás keretében válik elérhetővé, amely sok cég számára nyithat ki új kapukat. A felhívás keretein belül 25-500 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat egy-egy projekt.

Ez a pénz nemcsak modern eszköz- és gépparkra, hanem infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is fordítható!

151 milliárd forint sorsáról is döntés születik

A Vidékfejlesztési programon (VP) belül is több ezer magyar cég bízik a pozitív válaszban! A közkedvelt mezőgazdasági termékek értéknövelését célzó élelmiszeripari felhíváson (VP-3-4.2.1-15) összesen 151 milliárd forint a tét.

Fontos hír a pályázóknak: a cégek nem kapnak majd mentességet a közbeszerzési eljárások lefolytatása alól, ezért mindenképpen tendereztetni kell az elnyerhető 500 millió és 1,5 milliárd forint közti összeg keretében beszerzendő eszközöket vagy gépeket. Akik eddig nem írtak ki feltételes közbeszerzést, azoknak érdemes inkább megvárni az eredményhirdetést.

Az eredményesebb közbeszerzés érdekében a közeljövőben várhatóan sokan vesznek igénybe szakértői segítséget.

Címkék