Ha ismered Gordon Ramsay, a világ talán leghíresebb séfjének műsorait, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes velünk tartani erre a pár perce. Az ő személete és tanácsai nemcsak az éttermek, hanem akár a Te céged fellendítésében is segíthetnek! És most nem az őrjöngésre gondolunk, hanem arra, ami mögötte van…

Gordon Ramsay nemcsak séfként, hanem üzletemberként is olyan magas szintre jutott, hogy a vállalkozással kapcsolatos tanácsait érdemes megismerni, főleg, ha több pénzt szeretnénk.

Ismerd meg őket, mielőtt belevágnál!

Az egész a fogyasztóiddal kezdődik. “A konyha ördöge” című műsorban bemutatott éttermek többsége pang az ürességtől esténként. Más cégekre levetítve is megjelenhet ez a probléma, hiszen bárhol csökkenhet a vevők száma, vagy elmaradhatnak a számok. Ha nem akarsz úgy járni, mint azok az éttermek, ahol Gordon Ramsay véleményét a „sípszók” miatt nem hallhatod, akkor ismerd meg vevőidet, vágyaikat és preferenciáikat, hogy eladhass nekik. Kérdezd meg őket, hogy tudjad, mire van szükségük.

Beszélj az emberekhez!

Persze ne úgy kezdd, hogy ha nem értesz egyet valamivel, csapkodsz és Gordon Ramsay kissé (vagy inkább nagyon) ingerült stílusát követed. Inkább arra figyelj, hogy ne félj a kommunikációtól, akár beosztottjaid, üzletfelek vagy lehetséges partnereid esetében. A networking pont ebben segíthet neked.

Itt egy következő lépcsőfok, amikor érdemes megkérdezni akár a munkatársakat, hogy ők mit gondolnak a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, illetve a piacot tekintve milyen véleménnyel bírnak.

A minőség nem tűr kompromisszumokat

Gordon Ramsay legalapvetőbb értéke a minőség. Ha láttál már egy-egy momentumot, tudod, mi történik akkor, ha valaki megelégedett az „egész jó”-val, ha nem, akkor mutatjuk:

Ne akarj túl okos lenni!

Igen, itt álljunk meg egy perce. Ha képzed és fejleszted magad, azzal nincs semmi gond, sőt! Viszont sokkal jobbak az egyszerű, de friss alapanyagokból készült, jól elkészített ételek, mint egy inkább rossz értelemben különleges menü – ugyanígy, a Te ügyfeleid is értékelni fogják, ha a minőség miatt “extrák” a termékeid.

Mindemellett fogadd el azt is, hogy nem érthetsz mindenhez. Támaszkodj a csapatodra, hiszen ők ezért vannak. Ramsay sokszor tanácsolta például, hogy hagyja a tulajdonos dolgozni a séfet, ne tartsa szoros kontroll alatt. De szükség esetén ne feledd el azt se, hogy Te vagy a főnök!

Ha nem bonyolítod túl az egyszerű dolgokat, de közben nem zárkózol el az újtól és a feladatokat is megfelelően delegálod, akkor máris jó úton jársz.

Címkék