Mitől lesz motivált az alkalmazottunk? Hogyan érhetjük el, hogy ne váltson munkahelyet, sőt, nagymértékben hozzájáruljon cégünk sikerességéhez? Nem, a válasz nem a dolgozói elégedettség növelése. A titkos összetevőt Dr. Kurucz Attila teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista legújabb cikkéből ismerheted meg.

A munkaerőtoborzás és -megtartás egyre jelentősebb problémát okoz a hazai vállalkozások számára. Egy friss kutatás szerint itthon egyáltalán nem ritka a 20-40 százalékos, vagy akár ennél is nagyobb munkaerőmozgás. Legalább ekkora gondot okozhatnak a munkával kapcsolatban negatív érzelmeket – unalom, borúlátás, csalódottság – tápláló alkalmazottak is. Ők ugyanis nem egyszerűen „semlegesek” a vállalkozás sikeressége szempontjából, hanem kifejezetten hátráltatják a fejlődést, növekedést.

Mit tehetek vállalkozóként azért, hogy kollégáimat  a negatív hozzáállás helyett derűlátás, lelkesedés, magabiztosság jellemezze? Kövessem a Google példáját és vegyek egy csocsóasztalt az irodába vagy műhelybe? Esetleg engedjek a dolgozók kérésének, és adjak több szabadságot?

                                         „Ne etesd a medvét!”

do not feed the bears– véli Jim Clifton, a Gallup kutatócég elnök-vezérigazgatója. Ha ugyanis a medvének nem kell vadásznia, egy idő után elkényelmesedik. Célszerű elgondolkozni: valóban jobban járok, ha a kollégák egy héttel többet lehetnek szabadságon vagy csocsózhatnak a munkahelyen? A medvék etetéséhez hasonlóan a csocsóasztalnak és az új szabadnapoknak is csak rövid távon vannak pozitív hatásaik; hamar hozzászoknak a jóhoz a munkatársak, később ezek már nem fognak motiváló erőt jelenteni, újabb és újabb engedményeket kell tenni.

Elégedett alkalmazottak helyett tehát elkötelezett alkalmazottakra van szükség. A kollégák elkötelezéséhez pedig elsősorban az kell, hogy olyan munkát végezhessenek, amelyben meg tudják csillogtatni tehetségüket. Ennek keretét Neked mint cégvezetőnek kell kialakítanod; az előrelépési lehetőségek biztosítása, egy kívánatos karrier vízióját; a belső konfliktusok eredményes kezelése, a megfelelő szervezeti struktúra felépítése mind a Te vezetői feladataid közé tartoznak.

Talán nehezebb, mint egy csocsóasztal megvásárlása, de hosszabb távon sokszorosan megtérül a befektetett energia.

Dr. Kurucz Attila – teljesítmény- és folyamatmenedzsment specialista

Dr. Kurucz Attila üzleti tanácsadó
http://drkurucza.hu/
info@drkurucza.hu
+36 20 353 9555

Címkék