A legnagyobb cégvezérekről könyvek és filmek hada tudna mesélni, de melyek azok a tulajdonságok, amiket elleshetünk tőlük? Elhoztunk pár ötletet.

Sok-sok tulajdonság van, amely példaképpé emelhet egy vezetőt. Ezekből minél többet tesz magáévá valaki, annál nagyobb az esélye, hogy sikerre viszi elképzeléseit és ezáltal a vállalkozását. Kétségtelen azonban, hogy van olyan képesség, amely tanulható, és van, amelyre születni kell.

Ezekre építkezhetsz

A vezetőnek elsősorban azt kell elérnie, hogy kövessék a kollégák. Erre pedig csak akkor van esély, ha hiteles tud maradni. Vannak, akik úgy gondolják, a jó vezetők állhatatosan hajtanak a kitűzött cél felé, és egy kicsit sem változtatnak azon, amit a fejükbe vettek. Valójában viszont a tehetséges vezetők és vállalkozók nagyon is nyitottak és rugalmasak. Hajlandók meghallgatni mások ötleteit, mert tudják, hogy ők sem tudhatnak mindent (pedig néha nem is lenne olyan rossz..). A munkatársak közül bárki szolgálhat olyan ötlettel, amely átsegíti a vállalkozást egy-egy nehézségen vagy épp új lendületet ad a cégnek.

Egy vezető minél több energiát és törődést fektet a kapcsolataiba kollégáival, üzleti partnereivel, azok annál inkább érzik, hogy az illető komolyan veszi őket, a saját munkáját és a cég jövőjét. Ahhoz, hogy egy vezető össze tudjon rakni egy sikeres, eredményes csapatot, bíznia kell a beosztottjaiban, és át kell tudnia adni nekik bizonyos felelősségi köröket.

Egy jól működő szervezetben a tehetséggondozás alapvető feladat. Egy cég jövőjét csak az újabb és újabb tehetségek megszerzése és megtartása biztosíthatja, ezért segíteni kell, hogy felépítsék magukat a cégben.

Jó megérzések és éleslátás kellenek ahhoz, hogy egy vezető nap, mint nap észrevegye az információözönben a fontos adatokat és jeleket, amelyek alapján meghozhatja a döntéseit. Idővel fejleszthető az ember lényeglátása, a gyakorlat pedig az összefüggések felismerésében is segít, de ha teljesen hiányzik valakiből ez a képesség, nehezen lesz tényleg eredményes vezető.

Sokat írtunk mi is a kommunikáció fontosságáról. Ha az alkalmazottak ugyanis nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy milyen elvárásai vannak a főnöknek, az nem minden esetben az ő hibájuk. Ha a vezető nem jó kommunikátor, nem adja a munkatársak tudtára érthetően, mit is szeretne, akkor akár komoly károkat is okozhat, a saját cégében.

De jó hír mindenkinek, ezeken bármikor lehet változtatni, akár már ma!

 

Címkék