Most felzárkózhat Magyarország a digitális rangsorban, méghozzá a Google segítségével – derült ki Digital Workshop csütörtöki megnyitóján. Az eddigi online tanfolyam mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve a Modern Vállalkozások Programban most workshop-ok és konzultációk is várják a digitalizációs lehetőségek kihasználása iránt érdeklődő hazai kkv-kat.

A 2016 óta elérhető online képzések mellett idén 17 városban workshop-ok, 30 helyen pedig személyes tanácsadások várják a résztvevőket. A programok elsődleges célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások segítése a digitális tér kihasználásában.

Mai helyzet

A legutolsó digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mutató felmérésben hazánk az utolsók között végzett, ezért a programsorozat rendkívül nagy szereppel bír. A legrosszabb mutatót az üzleti digitalizáció és elektronikus kereskedelemben területén értük el. A hazai kkv-k 12 százaléka értékesít online is, és csupán 4,5 százalék azok aránya, akik más uniós országból vesznek fel rendelést.

“Idén legalább 15 000 kkv-t akar elérni a Google, hogy az online platformján található oktatási felület, személyes tanácsadás, illetve konferenciák szervezésével járuljon hozzá a cégek digitális készségeinek fejlesztéséhez”- nyilatkozta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

A programról

A személyes megbeszélés során a jelentkezőknél felmérik a cégek internetes felkészültségét, hogy minél személyre szabottabb tanácsot tudjanak adni. A témák sokszínűségének köszönhetően a résztvevők teljes képet kaphatnak a digitális tér adta kiaknázatlan lehetőségekről, mint például mobilmarketingről, bevételük növelésről vagy kiadásaik csökkentéséről az internet segítségével. A workshop-ok helyszínéről itt találsz bővebb információt.

Már ma is elkezdheted a tanulást

Nem szükséges várnod a személyes tanácsadásig vagy workshop-ig, ha fejleszteni szeretnéd vállalkozásod, hiszen az online felkészítő tanfolyamon már most is elkezdheted a munkát. Itt saját tempódban, a neked megfelelő időpontban szerezhetsz új ismereteket, az eseményekhez hasonlóképpen ingyenesen.

Ha startup-ban dolgozol, erről tudnod kell

A Google több programot is hirdet startup-okra fókuszálva. Az általunk korábban bemutatott három programmagyar startup-ok részére is kiemelkedő lehetőség a fejlődésre. A korai fázisban tevékenykedő startup-októl kezdve egészen a már erős márkával rendelkező vállalkozásokig mindenkinek elérhető program.

Címkék